Voordelen van kunstgras

Voordelen kunstgras

Voordelen van kunstgras zijn zeer zeker aanwezig. De laatste jaren is de vraag naar kunstgras als woning-decoratieartikel flink toegenomen. Naast de bekende toepassingen van kunstgras zoals in de tuin wordt grastapijt ook steeds meer ingezet voor het opfrissen van een dakterras of balkon. Daarnaast wordt kunstgras ook meer en meer binnenshuis ingezet, bijvoorbeeld op een kinderspeelkamer.

Waarom kunstgras in plaats van natuurlijk gras?

Natuurlijk pretenderen wij van altijdgroener.nl om voor kunstgras te kiezen. Maar niet zonder gegronde redenen! Wij willen u graag de kunstgras voordelen laten zien die een kunststof grastapijt biedt ten opzichte van natuurlijk gras.

Voordelen kunstgras:

 • De huidige kunstgras kwaliteiten hebben een natuurlijke uitstraling
  De kwaliteit van kunstgras heeft de afgelopen jaren een behoorlijke verbetering doorgemaakt. Een kunstgras grasmat is vandaag de dag nauwelijks nog van natuurlijk gras te onderscheiden. Naast groene vezels worden ook licht bruine grasvezels verwerkt waardoor grastapijt een nog natuurlijker voorkomen heeft.
 • Kunstgras is onderhoudsarm
  U houdt meer tijd over om te besteden aan activiteiten die uw voorkeur hebben boven het onderhouden van een grasmat. Hebt u een kunststof grasmat in uw tuin, dan hoeft u geen gras meer te maaien, onkruid te wieden of met water te sproeien.
 • Altijd een groene grasmat - Het 7-stappenplan kan overboord J
  Gedurende het hele jaar kunt u genieten van een frisse, groene grastapijt.

Om een natuurlijke grasmat mooi groen te houden is regelmatig onderhoud nodig. Naast het regelmatig onderhoud heeft natuurlijk gras extra aandacht nodig. Kunstgras hoeft u niet te verticuteren, bekalken of te bemesten om een natuurlijke uitstraling te behouden.

 • Kunstgras kunt u aanleggen op plekken waar natuurlijk gras niet groeit
  Kunstgras kan aangelegd worden op schaduwrijke plekken, naast het zwembad, op beton (balkon), bitumen (dakterras) of in een kinderspeelkamer.
 • Milieuvriendelijke oplossing voor uw tuin
  Kunstgras is milieuvriendelijk. Is uw grasmat na 10 tot 15 jaar toe aan vervanging? Vandaag de dag zijn de technieken dusdanig ontwikkeld dat de gehele grastapijt gerecycled kan worden. Naast milieu ontlastend is kunstgras ook duurzaam.
 • Lekker zacht en kriebelt niet. Kindvriendelijk!
  Kunstgras is geschikt voor kinderen. Een zachte grasmat die niet kriebelt.
 • Kunstgras droogt snel na een flinke regenbui
  Na een flinke regenbui is het mogelijk de grasmat weer snel te betreden zonder dat u, of de kinderen, last krijgt van natte voeten.
 • Geen last van molshopen die uw mooie grasmat vernielen
  Voor het aanleggen wordt de ondergrond voorbereidt. Naast een toplaag van zand wordt een onderdoek geadviseerd. Dit zorgt ervoor dat het zandbed wordt afgesloten waardoor onkruid en ongedierte geen doorgang naar het oppervlakte vinden.

Nadelen kunstgras

Kunstgras kent ook nadelen. Daar gaan we niet aan voorbij. De nadelen die wij voor u kunnen bedenken staan niet in verhouding tot de voordelen. Toch willen we ze benoemen.

 1. Vers gemaaid gras ruikt nu eenmaal lekker

De geur van vers gemaaid gras is nog niet na te bootsen. Hebt u een mooi grastapijt liggen, dan is het een idee om regelmatig eens bij de buren langs te gaan wanneer het gras net gemaaid is.

Investering in kunstgras vs. kosten natuurlijk gras

 1. Wij willen een duidelijk onderscheidt maken tussen de kosten die gepaard gaan met natuurlijk gras en de investering die u doet in een kunstgras grasmat. De aanschaf van grastapijt bedraagt een eenmalige investering die u kunt afschrijven over een periode van 10 tot 15 jaar.

  Natuurlijk gras kent nauwelijks een investering anders dan graszoden of graszaad. Daarnaast hebt u tuingereedschap nodig zoals een grasmaaier, tuinschaar, verticuteerhark en een sproeisysteem. Dit is de hardware. Daarnaast is er met enige regelmaat bemesting nodig. De voorbeelden bestaan uit daadwerkelijke kosten.


Wanneer u de tijd verrekend wat besteedt dient te worden om natuurlijk gras zijn uitstraling te laten behouden, dan is kunstgras onder aan de streep goedkoper.


 1. Beschadigingen door bv de barbecue

Het is niet verstandig om een barbecue te plaatsen op een kunststof grastapijt. Hete kolen of vetspetters zorgen dat de grasvezels inbranden. Dergelijke beschadigingen zijn gelukkig wel te herstellen. Hiervoor adviseren wij u een specialist in te schakelen die de beschadigde plakken komt vervangen.

Bestel uw kunstgras direct online

Bestel uw kunstgras eenvoudig en snel online. Altijdgroener.nl biedt u verschillende kwaliteiten kunstgras die op maat geleverd worden. Met ons eenvoudige bestelproces komt u tot de juiste keuze welke past binnen uw budget.

Altijdgroener.nl biedt u:

 • 10 jaar garantie op het kunstgras voor uw zwembad
 • 7 jaar UV garantie op verkleuring
 • Snelle en betrouwbare levering
 • Uitmuntende klantenservice
 • Kennis en ervaring van kunstgras specialisten
 • Eenvoudige bestelprocedure
Bij AltijdGroener.nl kunt u diverse soorten kunstgras kopen voor verschillende toepassingen. De soorten kunstgras worden toegespitst op toepassingslocatie: kunstgras tuin, kunstgras balkon, kunstgras dakterras en kunstgras speelveld.
InklappenLees meer

Morgen uw GRATIS stalen in huis!
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Snelle bezorging

  Wanneer het jou uitkomt

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Onze winkels